Besvikelse byttes till förhoppningar

Besöket hos arkitekten igår var 30 minuter  och det blev verken hackat eller malet, in ut, typ. Det vi kom fram till är att det är bra om man tar hänsyn till omgivningen, väderstreck och vindar etc när man planerar huset. No shit! Det är ju därför vi är här tänkte vi.

Idag däremot kom Humle och Dumle på besök, det var en snickare och en husentreprenör. De var två glada filurer med rungande skratt. Vi bjöd på kaffe och hade ett bra samtal om allt som kan komma att dyka upp i samband med bygget. Planeringsprocessen, bygglov, tidsplanering, flotte, helikoptertransport, offerter, kostnader. Vi fick gå igenom våra frågor och det kändes väldigt bra. De gav oss nummer till en byggingenjör som kan hjälpa till med ritningar samt ansökan. På måndag ska vi ringa honom för att boka in ett möte. Pust! En liten liten bit på väg. De gav oss till och med förhoppningar och förväntningar, grunden klar innan semestern, sen bygger de hela hösten och bom, tjoff, poff så är huset kanske klart redan i höst?! Inflyttningsfest med kräftor kanske?

 Snön kom i veckan.  Ludwig fick åka pulka för första gången. Han verkade inte bry sig om att hans mamma ansträngde sig för att ge honom en minnesvärd barndom med pulka och snögubbar. (han är 9 månader så man måste börja i tid) Stoneface, inte en min rörde han. Han tyckte bättre om att åka i vagnen.

 
 
 

 

arkitekt - bygglov - planering - pulka - sommarstuga - vinterlandskap