Tiden flyger iväg.

Arbetet på ön ligger för tillfället på is. Isen har lagt sig men är delvis för svag för att snickarna ska kunna komma ut. Innan vintern kom hann min pappa gräva två vallar framför lilla huset så att vi förhoppningsvis ska kunna komma in med båtar även när vattenståndet är lågt.

 

Snickarna har hunnit sätta innerväggar och gipsskivor och en del panel i båda husen. Elen är dragen men inte helt klar. Vi har börjat montera ihop köksskåp och ska åka och kolla på kakel, garderober och duschar. Vintern har erbjudit sparkåkning över isen och korvgrillning. 

 

Det är väldigt skönt att arbetet står still för tillfället. Hösten har varit tuff med heltidsjobb, bygge, en trotsig Ludwig och en liten på gång i magen. I april smäller det igen. Vi längtar hela familjen. Så klart vore det skönt om sommarstugan var klar tills storken landar men det kommer den inte att vara. Där med är det bara att luta sig tillbaka och njuta av det som varit och ladda batterierna för det som komma skall. 

 
 Två av snickarna helgjobbar ed OSB-skivorna.
Mamma eller mormor kör Ludwig som somnat i vagnen.
Grillad korv efter arbete gör susen. Svärfar och svärson njuter i solen.
Ludwig leker i sågspånen. Nappen gav han bort till tomten i julas. 
Petter bygger köksskåp.
Pappa Sven gräver och gräver och gräver. Tredje gången gilt?
Härlig höstdag i november. 
Inuti lilla huset.
Vintern kom och vi vågar oss ut på isen.
Ludwig, Ulrika, Maja och Bianca längtar efter korv. Farfar inspekterar tälten. Vårt stora tält förstördes helt i en storm under vintern.
Hejdå för denna gången...
 
Gräva - Spark - familj - innerväggar - korvgrill - materialval - vinterlandskap
1
Nya huset

Åh vad fint ni har det och vad fantastiskt fint det kommer att bli! Blir nästan avundsjuk ;)