Lördagslyxigmat & Leos lekland

Under gårdagen inmundigades först en semla på stan. På kvällen slog jag och maken till på en ny rätt hämtad från en kokbok. Förrätten bestod av baconlindade pilgrimsmusslor med hallonbalsamicotopping. Därefter väntade en otippad lyckad kombo. Lax med sås av blåbär och riven pepparrot. Den ser ut som något läskig svart gegga på tallriken men både jag och han här hemma tyckte att smaklökarna fick sig en omgång .

 
 
 
 

Idag kl 10 träffades vår familj och Petters syskon med respektive och deras barn på Leos lekland. Ludwig ogillade allt i största allmänhet. Bollhavet var väldigt läskigt. Han tyckte om noshörningarna åtminstone. Gillis och Maja älskade det och ville helst inte åka därifrån. Konceptet är ju klockrent och gratis för barn under 1 år!

 
 

Efterföljande besök på Pizza Hut blev en hit för alla i sällskapet. Vi (jag) hade bokat bord och komiskt nog var vi nästan ensamma i hela restaurangen. Det var en otrolig service, trevlig personal och väldigt god mat (pizzor och pasta Bolognese). Nu är även denna helg fylld till bredden på kalorikontot. Träningen blev ett riktigt bra puls- styrkepass på Friskis & Svettis, Anna Wretman går inte av för hackor. Nästa vecka åker jag och Lilleman till mormor och morfar i Småland och då bjuds det alltid på hembakt och god mat. Vi får ta långa promenader på grusvägarna för att hålla oss i trim då.

 Suddiga oskarpa bilder men jag jobbar på att bli en bättre fotograf.  

Leos Lekland - Pilgrimsmusslor - Pizza Hut - bacon - blåbär - lax - moffarhelg - pepparrot - syskonkärlek

Besvikelse byttes till förhoppningar

Besöket hos arkitekten igår var 30 minuter  och det blev verken hackat eller malet, in ut, typ. Det vi kom fram till är att det är bra om man tar hänsyn till omgivningen, väderstreck och vindar etc när man planerar huset. No shit! Det är ju därför vi är här tänkte vi.

Idag däremot kom Humle och Dumle på besök, det var en snickare och en husentreprenör. De var två glada filurer med rungande skratt. Vi bjöd på kaffe och hade ett bra samtal om allt som kan komma att dyka upp i samband med bygget. Planeringsprocessen, bygglov, tidsplanering, flotte, helikoptertransport, offerter, kostnader. Vi fick gå igenom våra frågor och det kändes väldigt bra. De gav oss nummer till en byggingenjör som kan hjälpa till med ritningar samt ansökan. På måndag ska vi ringa honom för att boka in ett möte. Pust! En liten liten bit på väg. De gav oss till och med förhoppningar och förväntningar, grunden klar innan semestern, sen bygger de hela hösten och bom, tjoff, poff så är huset kanske klart redan i höst?! Inflyttningsfest med kräftor kanske?

 Snön kom i veckan.  Ludwig fick åka pulka för första gången. Han verkade inte bry sig om att hans mamma ansträngde sig för att ge honom en minnesvärd barndom med pulka och snögubbar. (han är 9 månader så man måste börja i tid) Stoneface, inte en min rörde han. Han tyckte bättre om att åka i vagnen.

 
 
 

 

arkitekt - bygglov - planering - pulka - sommarstuga - vinterlandskap

Sömnbrist och barnbesök

Denna vecka har jag visat mina sämsta egenskaper. Sömnbrist gör mig till ett odjur. Jag ser svart, jag blir irriterad över småsaker och jag blir absolut ingen bra mamma eller fru. För att råda bot på detta finns inget annat än att sova men när Ludwig inte vill sova när vi vill återstår att sysselsätta oss. Igår rullade vi iväg till öppna förskolan i Valla, sen hem för att få lunchbesök av Helena för att sen snurra vidare vagsnhjulen mot babysim. Däremellan försökte jag hålla Ludwig vaken så att vi förhoppningsvis ska få sova på nätterna. Natten som gick var bättre än tidigare nätter. Kommande natt flyttar vi hans spjälsäng till eget rum. En separation, kanske störst för hans mamma just nu.

Dagen till ära har vi haft besök av två godbitar som är jämngamla med Ludwig. Tage föddes dagen efter Ludwig och Julia månaden innan. Faktiskt trivs de i varandras sällskap. Vi mammor pratade om allt från framtidsplaner, amning till EC (elimination comunication) som är hett nu. Ludwig går sen sex månaders ålder på toaletten och bajsar (jag sätter honom där). Det handlar om att läsa av hans signaler att han behöver bajsa. Jag fick tipset från Tages mamma Elin, hon har många bra ideer och råd. Sen dess har jag bytt max två bajsblöjor. Skönt att bara spola!

 
 

Igår träffades vi i Neurokirurgens festkommitté för att inta mat och dryck på The Klomp. Charmig restaurang/pub med mycket bra service och god mat väl värd sin rekommendation i White Gudie.

 

Jag och mannen har sett en del filmer senaste tiden. Söndagskvällen spenderade vi framför filmen John Wick. Bra skådisar (Keanu Reeves och vår käre M Nyquist) spännande handling men urkass slagsmål. Jag höll mig kvar framför Tvn åtminstone och det är ett bra betyg. En film vi såg i julhelgen var FURY med Pitt i huvudrollen. Jag kan inte sluta tänka på den. Jag trodde inte jag gillade krigsfilm men den var enligt mig riktigt sevärd. Likaså Equalizer med Denzel Washington. Ikväll ska jag lägga allt mitt krut på träning.

 Imorgon börjar det hetta till lite på sommarstugefronten. Ett första möte med en arkitekt via kommun. Kanske kan vi få några goda råd och tips på hur vi ska komma vidare. På fredag väntar en träff med Rörvikshus samt en snickare. Jag är väldigt förväntansfull.

 

 

EC - Rörvikshus - Separation - arkitekt - bajsblöja - filmtips - kompisar - restaurangbesök - snickare - sömnbrist