Hopp i Spat och kontrollansvarig

Tack för ett underbart slut på förra veckan och toppenbörjan på en ny. Vilken helg jag haft. Maken firade mig med rosor på alla hjärtans dag, vi lagade en lyxig måltid tillsammans när kotten somnat. På söndagen styrde min mamma, moster och jag kosan mot Falkenbergs strandbad. Spaanläggningen gjorde susen på trött och torr hud. Maten var som honung för mun och sovmorgonen var som balsam för själen. Sällskapet var det bästa tänkbara och dagarna bjöd på många skratt och mysiga samtal. Ni är bäst! 

 
 
 

I dagarna har många bitar fallit på plats med bygget. Jag träffade ytterligare en kvalitetsansvarig, en kvinna som visste var skåpet skulle stå. Om vi får en offert som känns rimlig kommer vi att välja henne. Hon gav oss även den glada nyheten att Linköpings kommun är snabba på bygglov och det brukar vara klart inom 3-4 veckor. Med andra ord kan bygget påbörjas i april?! Förutsatt att vi skickar in bygganmälan. Hon gav även tips på ytterligare byggfirmor att kontakta. Ritningarna på huset börjar landa, även de på komplementbyggnaden som vi ska bygga parallellt med det stora. Det känns bra!

 

kärlek

Födelsedagsfirande i Småland och drömmar om offerter

Vi har just hämtat oss från helgen i Småland. Vi firade pappas födelsedag. Mina syskon, respektive samt barn var där. Våra magar är uppmättade på underbar mat, kakor och tårtor. Mamma och pappa är ett sånt bra team och lyckas få stora familjetillställningar till nobelmiddagar. Deras ostkaka gjord på mjölk hämtad från bondgården tidigt på morgonen, ljummen och nymjölkad, är ändå pricken över i. Min morbror spelade låtar från svensktoppenskivan och jag såg på melodifestivalen med mina brorsbarn. Vi tog promenader och på söndagen fick jag och Petter sovmorgon när Ludwig hängde med mormor och morfar. 

På sommarstugefronten jobbar vi i kulisserna. Det krävs en kontrollansvarig för bygget, vi har slängt ut några trådar och hoppas på napp. Vi väntar på offerter från tre byggföretag. (lång väntan) Vi tror att de dyker upp på torsdag. I bygglovsansökan ska färgval på tak, fasad och fönster anges enligt NCS-systemet. Det lutar mot ljusgrått plåttak och stuprännor i samma, grått hus och vita detaljer samt vita fönster. Det är många val som ska göras. På SVT 1 Husdrömmar visade de ett riktigt läckert hus igår. Det bygget tog ett år längre än planerat, men vilket resultat de fick. 

 
 
 
Husdrömmar - NCS-systemet - SVT - Småland - bygglovsansökan - familj - färgval - kontrollansvarig - offert - svensktoppen

En första skiss

Snabba vändningar. Arkitekten var här och vi kom överens om att försöka minska ner vår husarsenal samt att skriva ner exakta önskemål. Sagt och gjort. Igår satt jag och ritade ett hus (jag är ingen arkitekt) och en alternativ planlösning. Jag har ingen kunskap om sånt här egentligen så jag borde inte. Mannen var på innebandy och visste inget om. När han kom hem hoppade jag på honom med mitt förslag och han tyckte det såg bra ut. Så nu kör vi! Dock ska vi ta in en offert från Xhouse på huset till och börja med. Xhouse är företaget som vi haft kontakt med från första början. De har varit så otroligt tillmötesgående så att inte fortsätta diskussionen med dem skulle kännas fel även om vi väljer ett annat alternativ.  

 

Helgen bjöd på massa mys och snöiga promenader hos Petters föräldrar. Ludwig säger mam-mam-mam-mam så man blir alldeles varm i kroppen. 

 
 

 

 
 
Kommande helg väntar whiskeymässa för mannen med hans pappa. Innan det bjuder vi svärföräldrarna på mat här. På lördag far vi till småland och firar morfar. Jag och Ludwig ser verkligen fram emot helgen!
 
arkitekt - helg - kärlek - mys - offert - skiss - snö - vinterlandskap - xhouse