Midsommarhelg

Erika och Johan i Östraflygeln Strömsbro bjöd in oss och några vänner till ett fantastisk roligt och trevligt midsommaraftonfirande. Vi började kl 12 och höll på till långt efter midnatt. Det bjöds på snittar med bål, silllunch, jordgubbstårta, lekar och avslut med grill och därefter drog dansgolvet igång. Ludwig var med hela dagen men somnade gott i värdparets säng lagom till vi skulle äta grillat. Underbara unge du är så fantastisk!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
I dag har vi spenderat eftermiddagen på ön. Planen är att bygga en bod där gräsklipparen kan få plats. Det gick snabbt att bygga och alla takstolarna hamnade till slut där de skulle. Hela familjen Jonson var där.
 
 
 
byggabod - bål - lekar - nypotatis - regn - sill - snittar - vänner - östraflygelnströmsbro

Arkitektträff

Nu när huset känns klart i tankarna vill man bara flytta in. Dock återstår mycket, mycket jobb. Jag tror dessutom att det är mer jobb än vad vi kan räkna med och någonsin föreställa oss. Det är spännade. En sak som är säker. Den dagen som vi får bygglov klart ska jag skåla i champagne och den dagen vi tar första spadtaget vill jag bada i dito. I veckan spenderade vi två timmar hos arkitekten, vi hade några småfrågor på helheten sen gick vi in på materialval, färger och fick även lite tid till det lilla huset som ska byggas bredvid vårt. Vårt hus består av två liknande huskroppar i nivåer och en lika dan huskropp kommer att utgöra det lilla huset.

Vi kommer att ha ett öppet vardagsrum/kök med vacker utsikt och möjligheter att möblera på flera sätt. Arkitekten har tänkt på allt känns det som, ljusinsläpp, flöden, utrymme, finesser osv. Bilderna visar karta med huskropparna inritade på kartan och även en liten modell på hur huset står på platsen. Fler bilder kommer när ritningarna är klara. Äntligen känns det så bra!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Collsteark.se - Husdrömmar - bygglov - champagne - färgval - karta - känsla - ljus
1

Välkommen sommar!

Anlita en arkitekt! Varför gjorde vi inte detta från början. Allt har sin tid brukar man säga, alla projekt genomgår en process. Att få hjälp av en som vet vilka mått som är minsta möjliga i ett vardagsrum eller hur man ska göra för att få känslan av att sitta ute inomhus är nog alltid att föredra så fort man ska bygga något större än ett rum. Man lär sig av sina misstag helt enkelt, men det kunde varit värre.

Arkitekten (COLLSTE) har lyssnat på alla våra önskemål och försökt att baka ihop dem i en lösning som verkligen känns rätt för platsen. I veckan som kommer ska vi på ett andra besök och sen kanske vi kan skicka in bygglovshandlingar för andra gången. Nu är vi nära! Bilder på huset kommer nästa uppdatering.

 

Helgen som gick var fantastik ur vädersynpunkt men resulterade även i härliga stunder med vänner och djur (Ludwig tog tillfället i akt att gosa med katten Sigge) samt hemma i trädgården vid nyköpta poolen. Några av bilderna kommer från nationaldagsfirandet hemma i Moheda. Vi firade dagen med lyxig torskrygg, smörstekta kantareller (sista påsen), prästostmos, pepparrotscremé och råröda lingon. Receptet hittar ni här. Smaskens!

 
 

 

arkitekt - kantareller - kavat skor - leksaksbil - poolhäng - recept - torskrygg
2