Fönster och panel

 
Det går undan nu. Nästan alla fönster och även lite panel är på plats. Nästa vecka kommer plåttak, rörmockare och elektriker. I helgen ska vi transportera tak, måla och gräva. 
 
Tyvärr fick jag ställa in min resa till Småland denna helgen, förhoppningsvis blir den av nästa vecka istället. 
 
 
Husdrömmar - Roxen - helg - kalvholmen - nybygge - panel - panoramafönster - plåttak
2

Taklagsfest!


Vi bjöd gubbarna på smörgåstårta i fredags efter att de fått upp taket på vårt hus. En riktig milstolpe! Bra jobbat med tanke på att det är många meter över marken!
 
Helgens arbete bestod främst av målning och fönstertransport från fastlandet till ön. Vi fick hjälp med barnpassning av svägerskor och farmor och målarhjälpen bestod av både svägerskor, farmor, Petters bror och min kompis Jeanette. Fönstrena vägde bly och om man var fyra orkade man precis lyfta dem. 
 
Målningen fortsätter i helgen! 
 
 
 
Solnedgång!
 
 
1

Takbjälkar och målning

Under föregående vecka hände det inte så mycket för gubbarna, några takbjälkar landade och lite finlir genomfördes. Vi ritade upp slutgiltiga planlösningen på lilla huset samt målade. Det är sjukt mycket målning kvar. I helgen som gick målade vi konstant, svärmor hjälpte till och svägerskan Ulrika hjälpte till med Ludwig. Utan allas hjälp vore detta omöjligt.
 
Förhoppningsvis kan vi ha taklagsfest eller spantagille  (småländska) i helgen. Då ska vi bjuda på smörgåstårta och fira att taket är på. Vi ska även försöka få ut alla fönster. Vädret ska bli kanonbra!